Activiteiten

Voor mensen met dementie is activering én het aanbieden van de juiste (hoeveelheid) prikkels belangrijk. Dit doen we in onze woonhuizen in Almere, Dronten en Kraggenburg op verschillende manieren; bijvoorbeeld door het gebruik van onze Tovertafel, door samen het nieuws van de dag te bespreken, een geheugenspel te spelen, samen de kippen te voeren, aardappels te schillen, te bewegen, de was op te vouwen, te knutselen of door gewoon gezellig een kopje koffie of thee te drinken. Bij deze activiteiten houden we altijd rekening met de mogelijkheden en persoonlijke behoeften van onze bewoners.

Kerkdienst

Op onze locaties wordt maandelijks een kerkdienst georganiseerd met telkens een ander thema. De kerkdiensten worden voorgegaan door pastor Liesbeth Jonas. Er wordt voorgelezen uit de bijbel, naar muziek geluisterd en gezongen. Familieleden zijn tijdens de diensten van harte welkom.

Activiteiten

We organiseren bij Amado Zorg verschillende activiteiten, zoals beautymiddagen, bewegingsochtenden, borreluurtjes, bloemschikken, knutselen en zingen. Voorafgaand aan de diverse feestdagen maken we passende versieringen. Ook tijdens de activiteiten is hulp en gezelligheid van familie van harte welkom.

Fietsen

Tijdens de zomermaanden wordt de duofiets gebruikt voor een ritje in de omgeving. Deze fietstochtjes worden gemaakt met een verzorgende, maar natuurlijk is ook de familie hierbij van harte welkom.

Naast deze activiteiten worden er dagelijks vele andere activiteiten georganiseerd bij onze zorglocaties. De activiteiten worden afgestemd op de individuele behoeften van de bewoner(s).