Zorg

Persoonsgerichte zorg

Op onze locaties in Almere, Dronten en Kraggenburg bieden wij persoonsgerichte zorg, aangepast aan de behoeften van de bewoner. Ons team van gediplomeerde medewerkers zorgt ervoor dat het niemand aan de benodigde zorg en aandacht ontbreekt.

De bewoner staat centraal, niet de organisatie

De individuele mens centraal, niet de organisatie. Wil iemand bijvoorbeeld langer op bed blijven liggen, dan is dat bij ons geen probleem. Ook qua eten, drinken en vermaak houden we met alle liefde rekening met individuele wensen. Om de nieuwe bewoner zo goed mogelijk te leren kennen, komen we eerst op huisbezoek. Zo kunnen we de thuissituatie goed inschatten en leren we de toekomstige bewoner al kennen.

24/7 zorg en veiligheid

Op de locaties van Amado Zorg staan de medewerkers 24 uur per dag voor de bewoners klaar. Iedere nacht is er een verzorgende aanwezig die rondes loopt en die de hele nacht wakker blijft.

We maken, indien nodig, gebruik van domotica (bewegingsmelders) om snel te kunnen opmerken dat een bewoner uit bed stapt. Zo zorgen we dat al onze bewoners fijn en veilig kunnen wonen.

Laatste levensfase

Tijdens de laatste levensfase (palliatieve zorg) blijven wij samen onze bewoners verzorgen, waardoor de bewoner niet meer hoeft te verhuizen en in zijn vertrouwde omgeving kan blijven. Tijdens deze fase is er ”nauw” contact met familie en daar waar nodig met de huisarts.