De Volder Staete

Almere

In de bijzondere nieuwbouwwijk Oosterwold, op zorglandgoed ‘De Volder Staete’ in Almere, ontwikkelt Amado Zorg 3 nieuwe woonhuizen voor ouderen met geheugenproblemen.

De woonhuizen

Op het landgoed worden 3 woonhuizen gebouwd voor ouderen met geheugenproblemen.
De woonhuizen beschikken over 2 vleugels waarin de appartementen worden gerealiseerd. Alle appartementen bevinden zich dus op de begane grond.

In het centrum van het huis worden de gezamenlijke ruimtes gesitueerd. Kenmerkend voor deze gezamenlijke ruimtes is: de overvloedige lichtinval, de hoogte van de plafonds, het gebruik van natuurlijke materialen en de passende inrichting t.b.v. herkenbaarheid voor de bewoners. Vanuit de gezamenlijke ruimtes is er direct een mogelijkheid om de tuin in te lopen.

De appartementen zijn ruim van opzet en hebben veel lichtinval. Naast een zit- en slaapgedeelte beschikken alle appartementen over een badkamer met ruime douche,  toilet en wastafel. De appartementen mogen naar eigen wens worden ingericht en aangekleed. De buitendeur geeft rechtstreeks toegang tot de tuin.

Zorglandgoed

De woonhuizen van Amado Zorg worden gebouwd op landgoed ‘’De Volder Staete’’. Het landgoed is ca. 2.5 hectare groot. Bewoners kunnen zich binnen een groot gedeelte van het landgoed vrij bewegen.

Door de ruime opzet is het mogelijk dat er meerdere wandelpaden worden aangelegd en zal er een dierenweide komen. Het geheel wordt omgeven door verschillende bomen, struiken en planten.

De wijk Oosterwold

De woonhuizen die Amado Zorg bouwt liggen in het centrum van de wijk Oosterwold, aan de rand van Almere en dichtbij Zeewolde.

De Volder Staete grenst nagenoeg aan Basisschool de Verbeelding en het winkelcentrum van Oosterwold is gelegen op slechts enkele minuten afstand. Het is eenvoudig bereikbaar, binnen 5 minuten rijd u de A27 op wat zorgt voor een eenvoudige ontsluiting richting bijvoorbeeld Huizen, Hilversum, Amersfoort, Amsterdam, Bussum, Zeewolde en Lelystad.

Kosten

De maandelijkse kosten voor de huur van een appartement én de servicekosten zijn voor eigen rekening. U betaalt hiervoor een vast bedrag per maand; een all-in bedrag. Dit bedrag kan binnen de locaties verschillen door onder andere de afmeting en de ligging van het appartement.

Wonen in een appartement op De Volder Staete is voor veel mensen haalbaar, dit kan al vanaf €1675.- all-in per maand (hiervoor geldt een inkomenstoets). De gemiddelde woon- en servicekosten zijn circa €2100,-.

Meer weten over de kosten voor het wonen bij Amado Zorg? Klik hier.

Samen blijven

Uniek aan de Volder Staete is dat in meerdere appartementen op de locatie een echtpaar gezamenlijk kan wonen, informeer hiervoor naar de mogelijkheden.

Opening juli 2024

De bouw is begonnen, de woonhuizen in Oosterwold zullen naar verwachting in de zomer van 2024 opgeleverd worden. De eerste bewoners zullen  in juli naar De Volder Staete verhuizen.

Heeft u vragen over dit project, of wilt u een inschrijving doen voor een appartement? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwe collega’s

Voor deze nieuwe woonhuizen zoekt Amado Zorg enthousiaste collega’s, alle vacatures vind u op de vacaturepagina. U kunt hier ook direct solliciteren.

Impressie

Locatie Almere

Adres
Burchard de Volderstraat 67
1349 HJ Almere

T. 0527-258417
M. 06-10081135
E. info@amadozorg.nl

Bereikbaar tijdens kantooruren

Kom eens een kijkje nemen

Om goed te kunnen bepalen of Amado Zorg uw familielid een nieuw thuis kan bieden, nodigen we u van harte uit om een kijkje te nemen in onze woning in Kraggenburg of Dronten.

Bel ons op 0527-258417, bereikbaar tijdens kantooruren, of laat uw gegevens achter, dan nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.