2 nieuwe woonhuizen (opening 2024)

Almere

In de bijzondere nieuwbouwwijk Oosterwold, op zorglandgoed ‘De Volder Staete’ in Almere, ontwikkelt Amado Zorg i.s.m. Arcom 2 nieuwe woonhuizen. 

De woonhuizen

Op het landgoed zal Amado Zorg 2 woonhuizen bouwen voor ouderen met geheugenproblemen. Beide woonhuizen beschikken over 2 woonvleugels, in elke vleugel komen tien appartementen. Alle appartementen bevinden zich op de begane grond. In het midden van het woonhuis worden de gezamenlijke ruimtes gesitueerd. Kenmerkend voor deze gezamenlijke ruimtes zijn de overvloedige lichtinval, de hoogte van de plafonds, het gebruik van natuurlijke materialen en de passende inrichting t.b.v. herkenbaarheid door de bewoners. Vanuit alle gezamenlijke ruimtes is er direct een mogelijkheid om de tuin in te lopen.

De appartementen in het woonhuis zijn ruim van opzet. Naast een zit- en slaapgedeelte beschikken alle appartementen over een ruime douche, een toilet en wastafel. De appartementen mogen naar eigen wens worden ingericht en aangekleed. Alle appartementen zijn licht en ruimtelijk en hebben een eigen buitendeur, die toegang geeft tot de tuin.

Zorglandgoed

De twee woonhuizen van Amado Zorg worden gebouwd op landgoed ‘’De Volder Staete’’. Het landgoed is ruim 2.5 hectare groot, naast de woonhuizen van Amado Zorg zal ook stichting Pinahuis op het landgoed een woonhuis bouwen. Op hun website staat hierover meer informatie vermeld. Het landgoed is ruim van opzet; er komen meerdere wandelpaden, een dierenweide, een bessenstruweel en een ruime moestuin. 

Tevens wordt er op het landgoed een theehuis gebouwd. Bewoners van het Pinahuis kunnen in dit theehuis hun talenten optimaal benutten en het vormt tevens een plek waar bewoners van zowel Amado Zorg als het Pinahuis overdag de mogelijkheid hebben om heerlijk koffie of thee te drinken of te lunchen. Het Theehuis krijgt een centrale rol in de wijk Oosterwold, want ook buren en belangstellenden zijn welkom.

Midden in de wijk Oosterwold

De woonhuizen die Amado Zorg realiseert worden gebouwd midden in de wijk Oosterwold. Oosterwold is een wijk aan de rand van Almere, tussen Almere en Zeewolde. 

De woonhuizen worden midden in de wijk gebouwd op korte afstand van de voorzieningen. De locatie is eenvoudig bereikbaar en binnen 5 minuten rijd u de A27 op. 

Opening 2024

De verwachting is dat, na enige vertraging, de woonhuizen in Oosterwold in 2024 geopend zullen worden. Heeft u vragen over dit project, of wilt u een inschrijving doen voor een appartement? Neem dan gerust contact met ons op.

Nieuwe collega’s

Voor de woonhuizen in Oosterwold zal Amado Zorg nieuwe medewerkers gaan werven. De vacatures voor deze functies volgen in de voorjaar van 2023. Wilt u alvast uw gegevens achter laten, op de hoogte gehouden worden of een open sollicitatie insturen? Dit kan direct via het contactformulier.

Impressie

Locatie Almere

Adres
Burchard de Volderstraat
Almere

T. 0527-258417
M. 06-10081135
E. info@amadozorg.nl

Bereikbaar tijdens kantooruren

Kom eens een kijkje nemen

Om goed te kunnen bepalen of Amado Zorg uw familielid een nieuw thuis kan bieden, nodigen we u van harte uit om een kijkje te nemen in onze woning in Kraggenburg of Dronten.

Bel ons op 0527-258417, bereikbaar tijdens kantooruren, of laat uw gegevens achter, dan nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek en rondleiding.

*